Telefonnummer / Whatsapp

+46720282681

Email

info@sarasthlmbeauty.com

Öppettider

Fred: 09:00 - 15:00

HIFU – Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud 
ett riktigt ansiktslyft utan kirurgi

 

Behandlingen är en avancerad icke invasivt estetiskt åtgärd och innebär ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Genom denna behandling levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader. Behandlingen når till samma hudlager som ett kirurgiskt ingrepp innebär, men är helt smärtfri. Den stramar åt huden genom att ultraljudsvågorna tar kontakt med underhuden för att sedan producera nya starkare fibrer.

Beroende på utgångsläge, kan man räkna med att det oftast räcker med en behandling för resultat, men man kan behöva fler.

Alla kan utföra behandlingen, både män och kvinnor.

Med Hifu ansiktslyft får man liknande effekt som vid rynkbehandling med neurotoxiner, PDO-trådar och fillers, dock helt naturligt och är en riktig skin booster.

Ingen återhämtningstid

Då inte hudytan påverkas är återhämtningstiden minimal och kunden kan återgå till sin vardag direkt efter behandlingen utan någon konvalescenstid.

Vilka områden kan behandlas med HiFu?

HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 6 – 13 mm under huden och reducera fettet och strama åt huden samtidigt.
 • Vaginal föryngring och åtstramning
 • inkontinens

Hur går HIFU behandlingen till?

Vi börjar alltid med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har några sjukdomar eller tillstånd som hindrar oss från att behandla.

Huden rengörs och sedan markeras behandlingsområdet och en ultraljudsgelé appliceras på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner på rätt djup i huden.

Viktigt! Innan HIFU-behandlingen får du inte konsumera alkohol och/eller blodförtunnande mediciner. Det är även viktigt att du inte bör ha gjort rynkbehandling eller fillers en månad innan.

Längden på en behandling är beroende på vilket område som ska behandlas. Generellt pågår en behandling från 20 till 60 minuter beroende på område.

Behandling är FDA-godkända för hudåtstramning och fettreducering, i ansiktet, halsen och på kroppen.

Är det smärtsamt?

Vissa patienter kan uppleva en viss smärta. Dom flesta känner av ett lätt stickande eller värme under huden. Vid områden nära tänderna kan man känna som en lätt tandvärk. Dagarna efter behandlingen kan man känna ”träningsvärk” i det behandlade området.

Hur många behandlingar behövs innan resultat uppnås, och när kan man förvänta sig att se dessa resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.
I vissa fall för att uppnå önskat resultat kan ytterligare en behandling upprepas efter minst 4-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera mer kollagen under ett år.

Underhållsbehandling görs 1 gång om året.

Det första resultatet kommer direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare och linjerna i huden minskas. Kollagen- och elastinproduktionen fortgår under en period på upp till 6 månader, en nödvändig tidsram för huden att återställa nya och starkare kollagen- och elastinfibrer. Det slutgiltiga resultatet blir synligt ungefär efter 4 månader. Varaktigheten av resultatet varierar från individ till individ och påverkas av faktorer som ålder, medicinering, rökning och hudkvalitet. Generellt sett håller resultaten vanligtvis i cirka ett till två år efter den genomförda behandlingen.

Finns det några biverkninger eller risker med behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

Normala biverkningar är rodnad, lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Man kan även uppleva en form av träningsvärk i det behandlade området.

Vem får inte göra HIFU-behandling?

 • Kvinnor som är gravida eller ammande,
 • Personer som injicerat PAAG (polyacnylamide hydrogel),
 • Personer med högt blodtryck, högt blodsocker, höga blodfetter och diabetiker,
 • Personer med abscess (då huden inte är normal),
 • Personer med hjärtsjukdom eller som har gjort hjärtoperation.
 • Personer som gjort fillers/rynkbehandling mindre än en månad tidigare.

Att tänka på efter behandlingen

Tänk på att det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling. Det är dock inte normalt om huden svullnar allvarligt. Följ dessa råd:

 • Öka ditt dagliga vattenintag,
 • Undvik alkohol 48 h efter behandlingen,
 • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter 48 h efter behandlingen,
 • Undvik spabehandlingar, massage och liknande.
 • Undvik alla former av laserbehandlingar närmaste månaden efter behandlingen.